Henvisning


Det er mye forvirring blant både pasienter og leger angående bruk av henvisning. Dette er vanlige spørsmål vi får angående henvisninger og driftstilskudd:

Hva er driftstilskudd og hvem har dette?
Det finnes flere typer fysioterapeuter. Noen jobber i kommunen, noen på sykehus, men mange jobber i private klinikker. I disse private klinikkene er det noen fysioterapeuter som har fått driftstilskudd av kommunen, mens andre ikke har det. Driftstilskuddet lyses ut i kommunen som en vanlig arbeidsstilling hvor man må søke på denne. Det er ett visst antall driftstilskudd per kommune og når alle disse er delt ut, må en fysioterapeut enten gi fra seg driftstilskuddet eller pensjonere seg for at andre kan få muligheten til å søke på dette tilskuddet.
Et driftstilskudd vil si at kommunen betaler fysioterapeuten for å utøve fysioterapi ett visst antall timer i uken. Det er da kommunen/Helfo som betaler for behandlingen og ikke pasienten selv.

Hvordan får jeg dekket utgiftene mine?
For at du skal få dekket utgiftene dine på behandlingene må du ta med henvisningen din fra legen/kiropraktor/manuellterapeut til en fysioterapeut med driftstilskudd. For å finne ut om fysioterapeuten har en slik avtale, kan du spørre fysioterapeuten eller kontakte kommunen. Hvis du går til en fysioterapeut uten driftstilskudd, må du betale alle utgiftene selv.

Hvor lenge gjelder en henvisning?
Henvisningen gjelder for inntil 24 behandlinger. Trenger du flere behandlinger enn dette, må du få ny henvisning.

Må jeg betale egenandel selv om jeg har henvisning?
Du må betale en egenandel for hver behandling. Egenandelen varierer avhengig av hvilken behandling du får. Det finnes noen unntak:

Barn under 12 år er fritatt for å betale egenandel.
Personer med godkjent yrkesskade er fritatt for å betale egenandel.
Du slipper også å betale egenandel for enkelte, bestemte sykdommer. Ta kontakt med en fysioterapeut for å sjekke hva som passer i ditt tilfelle.

Hvor mye må jeg betale i egenandel før jeg får gratis fysioterapi?
Godkjente egenandeler inngår i egenandelstak 2. Ta vare på alle kvitteringene for betalte egenandeler.
Kvitteringene sender du til HELFO når du har betalt egenandeler opp til beløpsgrensen som blir fastsatt hvert år.
Når du har betalt egenandeler opp til beløpsgrensen som er fastsatt, har du rett til frikort. Da trenger du ikke betale egenandeler resten av kalenderåret.Betaler du mer enn 2 670 kroner i godkjente egenandeler for slik behandling i løpet av 2015, har du krav på frikort for egenandelstak 2.

Vi i Kirkegata Fysikalske jobber uten driftstilskudd, slik at alle pasienter må betale full egenandel eller være dekket gjennom helseforsikring. 
KOM I KONTAKT

Vi hjelper deg gjerne, send oss en epost i dag så blir du kontaktet fortløpende!


KONTAKTINFO
post@kirkegatafysikalske.no
91345227

Kirkegata 63,
1721 Sarpsborg
FØLG OSS PÅ FACEBOOK