Idrettslag


Idrettsskadekurs
Kirkegata fysikalske tilbyr idrettsskadekurs for idrettslag, trenere og utøvere. Vi tar da for oss ulike skademekanismer, forebygging av skadene, men også behandling og tapeteknikker.

Det er bevist gjennom forskning at skadeforebyggende trening har stor effekt for å unngå skader i idretten. Derfor er det viktig at både trenere og lagledere har kompetanse innenfor dette feltet for å gi utøverne sine best mulig treningsgrunnlag.
Det er også et viktig poeng at det ikke bare forebygger skader ved riktig trening, men kan også være meget prestasjonsframkallende.

Funksjonell screening
Kirkegata fyskalske besøker idrettslag for å gjennomføre en funksjonell screening av utøverne. Vi bruker da en standardisert testprosedyre som kartlegger om utøveren har nok mobilitet i ankel, skulder og hofte, stabilitet i mage/rygg regionen, samt ankel og knekontroll. Utifra scoren utøveren får fra testen kan man se om det er større risiko for utøveren å få idrettsskader eller ikke. Vi kan da se på hvor problemet ligger og finne passende tiltak.

Vi kan gjennomføre screeningen i idrettshaller og utøverne får personlige tilbakemeldinger om tiltak de selv kan gjøre. I tillegg lager vi en rapport til treneren som forteller hva de burde legge mer fokus på under treningene i forhold til skadeforebygging.

Forsikring
Kirkegata fyskalske har som utvalgt klinikk inngått en avtale med Idrettens helsesenter. Les mer om det her

 

 

KOM I KONTAKT

Vi hjelper deg gjerne, send oss en epost i dag så blir du kontaktet fortløpende!


KONTAKTINFO
post@kirkegatafysikalske.no
91345227

Kirkegata 63,
1721 Sarpsborg
FØLG OSS PÅ FACEBOOK